AnasayfaAlanlarımız

Bilişim Teknolojisi

Okulumuzda Anadolu Teknik Lisesi Bilişim Teknolojisi alanı Web Programcılığı ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri alanı  Web Programcılığı dalında eğitim vermektedir.

Bu alanı bitiren  bir öğrenci,  kendisinden istenen bir konfigürasyonu,  istenilen özelliklerde kurabilir,  hatalarını giderir.Bir çok paket programı DOS, Windows,  Microsoft Word ,  Microsoft Excel,  Microsoft Powerpoint,  Accsess ,  DesignCAD v. b.  paket programlarını  rahatlıkla kullanır.  Hatta hiç görmediği bir paket programını çok kısa bir sürede öğrenir.

Bilgisayar,  Elektrik,  Elektronik Bölümü ile  ilgili bir üniversiteye veya askeri okulların teknik bölümlerine gittiklerinde meslek derslerini çok rahat başarabilirler.2005/2006 Öğretim yılından itibaren bölüm ismi BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI olmuştur.

Bilişim Teknolojileri Alanı altında şu dallar bulunmaktadır:

* Ağ İşletmenliği

* Web Programcılığı

* Veri Tabanı Programcılığı

* Bilgisayar Teknik Servisi

WEB PROGRAMCISI Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir.

VERİ TABANI PROGRAMCISI Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya sahip nitelikli kişidir.

BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSCİSİ Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya sahip nitelikli kişidir.

OKULUMUZ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDAKİ ÖĞRENCİLER;

* Bilgisayar Teknik Servisi * Web Programcılığı