AnasayfaOkulumuz

Tarihçesi

OKULUN KURULUŞ VE TARİHÇESİ

26.12.1970 tarihinde Simav Kaymakamı Ali KAYACAN'ın başkanlığında Belediye Başkanı Mustafa VERAL, Ahmet GİRGİN, Halit KÖKEN, Halil ÜNAL, H.İbrahim UZUNOĞLU, Ali GİRGİNER den oluşan bir ekiple Simav Erkek ve Kız Sanat Enstitüsü Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak faaliyete başlamıştır.30.07.1972 tarihinde Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin TÜFEKÇİOĞLU, üyeler Mustafa VERAL, Nurullah KOYUNCUOĞLU, Ahmet GİRGİN, Cemal TOMBUL, H.İbrahim UZUNOĞLU, Mehmet YAVUZ ve Ali GİRGİNER'den oluşan ekiple okulun en kısa zamanda öğretime açılması için çalışmalarını sürdürmüştür.Okulun bulunduğu arsa sembolik bir fiyata Simav Belediyesince sağlanmış, dernekçe ödenen 250.000 TL.karşılığında özel kişilere ait tarlalar kamulaştırılarak 16.032 m2lik alan sağlanmıştır.Bu alan üzerine Sakarya Endüstri Meslek Lisesinin projeleri uygulanmış, yeterli bina ve Atölyeler ilçemizin hayırsever işadamlarından Nurullah KOYUNCUOĞLU, Ahmet ÖZCAN, İsmail TİRYAKİ, Rıza ÇIPLAK, İsmail GİRGİNOĞLU ile Simav'ın Halı imalatçıları, kerestecileri ve hayırsever Simav halkının katkılarıyla tamamlanarak 1974 yılında Tesviye bölümü ile eğitim öğretime açılmıştır.Eğitime vurgun, ileri görüşlü, hamiyet perver insanların başlattığı bu hamle devlet millet işbirliğinin güzel bir örneği olarak Milli Eğitim Bakanlığınca 1980 yılında yapımına başlanan 2.tesviye atölyesi ve Metal işleri atölyesi ile devam etmiş ve Metal işleri bölümü 1981-1982 öğretim yılında hizmete girmiştir.1983 yılında ilçemizin hayırsever işadamlarından İsmail TİRYAKİ tarafından Mobilya Dekorasyon ve Elektrik bölümlerinin bulunduğu bina yaptırılarak 1983-1984 öğretim yılında eğitme açılmıştır.

1985 yılında Simav Kaymakamı Ferhat BAŞTÜRK, Belediye Başkanı Muzaffer AKIN,SETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Rıza ÇIPLAK'ın yardımları ve Milli Eğitim Bakanlığından sağlanan 3.800.000 TL ödenek ile Sıhhi Tesisat bölümü atölye inşaatına başlanmış ve SETAŞ A.Ş.nin katkılarıyla bitirilerek 1988-1989 öğretim yılında eğitime açılmıştır.

1990 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca tahsis edilen 200.000.000 TL ödenek ve Simav Belediye Başkanı Metin KARAKUYU'nun desteği ile öğretim binası üzerine kat ilavesi inşaatı tamamlanarak 6 derslik, 1 Yabancı Dil Laboratuarı, 1 kütüphane, 5 yönetim birimi kazandırılarak 1991-1992 öğretim yılında hizmete açılmıştır. Okulun gelişmesi ve büyümesi aynı hızla devam ederek 1993 yılında Bakanlığımızdan sağlanan 350.000.000.TL ödenekle Belediye Başkanı Metin KARAKUYU ve Belediye Encümen Üyelerinin desteği ile okulun büyük ihtiyaç duyduğu çok amaçlı bina inşaatına Simav Belediyesince başlanmış ve zemin kat ile 1.kat kaba inşaatı bitirilmiştir.Okul Koruma Derneği ile hayırsever vatandaş katkıları ve okul imkanlarıyla zemin katın ince işçiliği bitirilerek öğrencilere hizmet verecek öğrenci kantini ile 150 kişilik yemekhane 1994 yılında hizmete sokulmuştur. Bu kısımların kapı ve pencere doğramaları, kalorifer, elektrik, pis ve temiz su tesisatları okulun öğretmen, öğrenci ve teknisyenlerince yapılmıştır.

1.katı kaba inşaat olarak duran binanın üzerine 1996 yılında yine ilçemizin hayırsever işadamlarından İsmail IRMAK tarafından bu katın ince işçiliği tamamlanarak 5 derslik ve diğer hizmet birimlerinin yanında 2 kat ilavesi ile 1992-93 öğretim yılında öğretime başlanan ancak bölüm binası bulunmayan Harita Kadastro bölümü ile 1997-98 öğretim yılında öğretime açılan Elektronik bölümünün buraya yerleşmesi sağlanmıştır. Okulumuzun daha önce sobalı olan ısıtma sistemi Tesisat Teknolojisi bölümü öğretmen ve öğrencilerince Bakanlığımızın da katkılarıyla kaloriferli hale getirilmiştir.

Yukarıda da açıklandığı gibi okulumuz devlet vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden birin teşkil etmekte olup bu anlayışla her gün daha da büyüyüp gelişmektedir. 1998-99 öğretim yılında da Elektronik Teknik Lisesi ile çevrenin ve ülkemizin mesleki ve teknik eğitime olan ihtiyacına katkılarını sürdürmüştür. Okulumuzun bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm insanlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyor,hakkın rahmetine kavuşmuş olanları minnet ve rahmetle anıyoruz. Hayırseverlikleriyle daima gurur duyduğumuz Simav'ımızda bundan sonra da bu hizmetlerin devam edeceğine olan inancımızı belirtir saygılar sunarız.

Eklenme Tarihi : 21.2.2012 - 08:24:05