Anasayfaİlçemiz

Ekonomik Durumu

İlçemiz ve köylerinde yaşayan halkın en önemli geçim kaynaklarının başında tarım ve hayvancılık gelmektedir. İnsanımızın yaklaşık % 75 – 80’ i çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşmaktadır. İlçe arazisinin % 37 si ekilebilir tarla, % 23’ ü ormancılık, % 6’ sı mera, % 8’ i meyvelik geri kalan kısım ise dağlık ve kayalıktır. Bu bakımdan gerek ekime dikime gerekse hayvancılığa gayet elverişlidir. İlçemiz ve köylerinde 22.507 Adet büyük baş, 73.151 küçük baş hayvan mevcudiyeti vardır. İlçemizde günlük 40 – 45 ton arasında süt toplanıp pazarlanmaktadır. Bu projeden yaklaşık 4000 çiftçi istifade etmektedir.

Bölgemizde hububat olarak, buğday, arpa, mısır, nohut, fasulye, mercimek, sebze olarak domates, biber, Sanayi bitkisi olarak şeker pancarı, haşhaş, ayçiçeği ekilmektedir. Tarım sektöründeki maliyet artışları insanımızı meyveciliğe yönlendirmiştir. Ceviz, kestane, erik, elma, armut, şeftali, kayısı ve üzümün yanında en fazla kiraz ve vişne önemli yer tutmaktadır. Ayrıca ilçemiz Eynal bölgesinde 130 dekar alanda Jeotermal su ile ısıtılan seralar faaliyet göstermektedir. Bu seralarda domates, salatalık, biber, fasulye ve çiçek yetiştirilmektedir. Bu konu ile ilgili olarak Kaymakamlık, Belediye ve Odamız müştereken Organize Sera Bölgesi kurulması çalışmaları devam etmektedir. İlçemizde imalat sektörü kerestecilik ağırlıklı olmak üzere çok çeşitlilik göstermektedir.

Eklenme Tarihi : 21.2.2012 - 08:36:36